sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Fiilistelyn sunnuntai: joulukylä

Ihana lumi peitti pihamme mudan ja sotkun. Sinisen talon piha näyttää taas rauhalliselta ja kauniilta. En ole puutarhaihminen – pihaamme koristaa vain muutama marjapensas ja nurmi, jolla pelata futista. Rikkaruohot saa rehottaa nurmen seassa. Joku päivä vielä pyydän alan asiantuntijan paikalle ja laitan puutarhan, joka on runsas, kukkiva ja kaunis. Epäilen kuitenkin, ettei sitä tule tapahtumaan kovin pian... Syksyisin piha on siis aika valju. Jouluvaloilla ja kauniilla lumipeitteellä maassa tekee jo ihmeitä!
























Ensimmäisenä adventtina meillä juhlitaan aina vanhimmaisen synttäreitä. Juhlintaa kesti tänä(kin) vuonna useampi päivä. Synttäriperinteisiin kuuluu myös jenkkijoulun alkaminen: kiitospäivä on ohi ja on aika siirtyä joulunodotukseen. Joulukylä aseteltiin tänäkin vuonna ensimmäisen adventin kunniaksi esille paraatipaikalleen.



Usan vuosien aikana sain jouluisin aina lisäosia jouluiseen kaupunkiimme. Joululahjojen aatelia! Kylästä löytyy jäätelökauppa, kirkko, Walmart, saluuna, palolaitos ja monenlaista muuta. Pojille joulukylä oli lapsuuden jenkkijoulujen kohokohta – edelleen nuorimmainen kuluttaa pitkiä aikoja asetellen joulukylän tapahtumia uuteen uskoon. 



























Joulukylän rakkain tarina liittyy tietenkin joulupukkiin. "Äiti, muistakko, että aina otettiin Santan kanssa kuvat jouluna siellä Vista Ridge mallilla? Se Santa oli se ihan oikea Santa! Muistan, kun toivoin sitä rakettipukua ja sit sain sen!" mietti nuorimmainen näitä miniatyyrejä asetellessaan.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti